over uitgezonderd

In onze samenleving lijkt alles te draaien om macht en geld en oneindige economische groei. Om dit te bekomen worden geweld en oorlog, discriminatie en racisme, onderdrukking en de vernietiging van dier en planeet niet geschuwd.

Bij UITGEZONDERD gaan we met respect om met elkaar, met dieren en onze planeet. Bij ons is iedereen gelijkwaardig, ongeacht afkomst, kleur of overtuigingen. Bovendien hebben we respect voor elkaars vrijheid: mijn vrijheid eindigt waar die van de andere begint.

Tot de tijd dat onze maatschappij de waarden van vrijheid, gelijkwaardigheid en respect terug omarmt zijn wij 
UITGEZONDERD
.
Wat verstaan we bij Uitgezonderd onder "Collectief"?

Een collectief is een vrije associatie van mensen. Iedereen is dus vrij om te bepalen wat hun engagementen in deze groep zijn. 

We werken samen op basis van gelijkheid en zonder hiërarchische structuren, zonder bazen dus. Iedereen binnen Uitgezonderd heeft een gelijke stem in de beslissingen die worden genomen en er wordt steeds gestreefd naar een consensus. Dat is een beslissing waarbij eerder iedereen zich goed voelt in plaats van enkel een meerderheid die z’n zin krijgt.

Binnen Uitgezonderd helpen we elkaar en delen we middelen en vaardigheden. Deze solidariteit trekken we door buiten het collectief. We werken samen met andere collectieven, actiegroepen, organisaties, individuën en steunen hen door middel van wederzijdse hulp.  

We organiseren activiteiten zoals de maandelijkse veganistische volkskeuken, workshops, uitstappen, lezingen, acties, tentoonstellingen, optredens, feesten,… Vaak werken we hiervoor samen met andere organisaties en collectieven. 

Als je denkt dat Uitgezonderd jouw organisatie of project kan helpen of omgekeerd… neem dan zeker eens contact met ons op.  

We geloven niet echt in partij-politiek… wij geloven dat mensen best zelf hun eigen leven in handen kunnen nemen en door samenwerking en solidariteit verder komen in het leven.  We beslissen dan ook op basisdemocratische wijze en zoeken steeds naar een consensus (een akkoord waar iedereen kan achter staan).
Sommige Uitgezonderden noemen zichzelf Anarchist… anderen nijgen meer naar het collectivisme…  Weer anderen hebben er geen boodschap aan om hun ideeën te gaan benoemen.Laat ons het hierop houden: Uitgezonderden zijn mensen die van vrijheid houden zonder anderen hun vrijheid te beknotten. En voor ons hebben alle mensen, overal en altijd dezelfde rechten als wij. Ook Dierenrechten en het behoud van onze planeet zijn zeer belangrijk voor ons.
We verzetten ons tegen elke vorm van autoriteit en onderdrukking, of die nu van links of van rechts komt.


Voor Racisme, Sexisme, Homofobie, Transfobie… is bij Uitgezonderd géén plaats! Vroeger niet, nu niet, Nooit!

Uitgezonderd is opgericht in 1996. 
Er werden toen al volkskeukens georganiseerd en er was ook een tijdschrift dat ook de naam “Uitgezonderd” droeg. Er werden van dit tijdschrift zo’n 35 nummers uitgegeven. Op www.anarchief.org kan je er enkele terugvinden. 

Volg je ons al?

In deze crazy ratrace gaat alles zo snel dat je je favoriete collectief  uit het oog dreigt te verliezen.  Via volgende tools kan je op de hoogte blijven…

Mailinglijst

Lekker Oldscool!  Iedere maand een mailtje met alle info die de Brugse Anarchistische Scene kan nodig hebben!  Da’s BAML.  
Schrijf je snel in via onderstaande formulier.