Symbolische steun voor ontruimde Wondelmeersen vanuit het Lappersfortbos

“Lappersfort steunt Wondelmeersen”. Onbekenden hebben vrijdag 11 oktober een spandoek opgehangen in de buurt van het Lappersfortbos in Sint-Michiels Brugge.
Meer dan 20 jaar na de eerste bezetting van het Lappersfortbos werd deze week een eind gemaakt aan de bezetting van het Bloemekenswijkbos, ook bekend onder de naam Wondelmeersen.

Het verhaal van de Gentse Wondelmeersen lijkt verbazingwekkend goed op dat van het Lappersfortbos. Volgens de oorspronkelijke plannen die een deel van het zonevreemde bos in Brugge wilden omtoveren tot beton was aanvankelijk immers ook sprake van een stelplaats voor bussen van De Lijn. Die kwam er niet op deze locatie maar jammer genoeg werd een deel van het zo nodige groen in Brugge opgeofferd voor een KMO-zone.
20 jaar later wil De Lijn in Gent opnieuw een groene zone opofferen. Zowel wijkbewoners als groene activisten willen dit kost wat kost beletten en dus werd het bos sinds 20 juni bezet.

Woensdagmorgen 9 oktober viel de politie het stuk bos binnen om het te ontruimen. Dit ging gepaard met heel wat machtsvertoon. Méér dan 100 agenten, politiehonden, een helikopter en drone werden ingezet om het 15-tal activisten uit hun boomhutten te halen.
Het kappen van bomen begon onmiddellijk wanneer het bos was ontruimd tot groot onbegrip van buurtbewoners en activisten. Er loopt immers een beroepsprocedure bij de raad voor vergunningsbetwisting.
Op donderdag protesteerden tientallen mensen aan de gemeenteraad. Ook op vrijdag probeerden actievoerders nog bomen te redden van de kap door in de bomen te klimmen.

Op maandag 14 oktober staat een nieuw protest gepland bij het stadhuis.

Volg de activisten in Gent op de voet via hun kanalen:

Een gedetailleerd verslag van het verloop van de afgelopen dagen kan je hier vinden op de website van een buurtbewoner.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg je ons al?

In deze crazy ratrace gaat alles zo snel dat je je favoriete collectief  uit het oog dreigt te verliezen.  Via volgende tools kan je op de hoogte blijven…

Mailinglijst

Lekker Oldscool!  Iedere maand een mailtje met alle info die de Brugse Anarchistische Scene kan nodig hebben!  Da’s BAML.  
Schrijf je snel in via onderstaande formulier.