Spring naar de inhoud
sliderbetaalwatjekan (1140 x 200 px) (1240 x 200 px)
slidertshirtsNiemandIsIllegaal (1240 x 200 px)
previous arrow
next arrow

uitgezonderd distro

betaal wat je kan

In onze DISTRO bepaal jij zelf wat je betaalt. 

hoe het werkt

HOE HET WERKT

minimumprijs

Dit is (ongeveer) de prijs die Uitgezonderd voor het product betaalt. 
Sommige producten kopen we aan, andere maken we zelf of laten we zelf maken. Lager dan deze prijs verkopen we dit product niet...

richtprijs

Dit is de prijs die we graag voor dit product zouden krijgen. Vaak houden we hierbij rekening met een kleine winst voor Uitgezonderd, de verzendkosten die wij betaalden om de producten bij ons te krijgen, de kosten voor onze website,....

Betaal wat je kan

Maar waarom doen we dit eigenlijk? Is het niet makkelijker om gewoon een vaste prijs te hanteren?

Wij vinden het ieders eigen verantwoordelijkheid om zelf te kiezen hoeveel zij nu eigenlijk gaan betalen...

Zo geven we de kans aan mensen die weinig middelen hebben om producten aan te kopen aan dezelfde prijs als wij ze konden vinden of (laten) maken. 
 Mensen die het financieel wat breder hebben kunnen wat meer betalen en zo ook de kosten helpen dragen.

Het geeft ook de mogelijkheid om Uitgezonderd extra te steunen, mocht je leuk vinden wat we doen... Hieronder leggen we  het nog even uit met een prentje.

Gelijkheid of billijkheid?

Billijkheid heeft te maken met het waarborgen van rechtvaardigheid en eerlijkheid door rekening te houden met de individuele behoeften, omstandigheden en achtergronden van mensen. 

Het is gericht op het creëren van gelijke kansen door middel van maatregelen die specifiek zijn afgestemd op de verschillen tussen individuen. 

In plaats van iedereen op dezelfde manier te behandelen, probeert billijkheid ongelijkheden aan te pakken door extra middelen of ondersteuning te bieden aan degenen die dat het meest nodig hebben. 

Het doel is om iedereen op een gelijkwaardige basis te laten deelnemen, zelfs als dat betekent dat sommigen meer hulp nodig hebben dan anderen.