Laden Evenementen

Filmreeks: “No Gods, No Masters: Geschiedenis van het Anarchisme”

This evenement has passed.

Datum & tijd:

April 17, 2024 7:30 pm 11:00 pm

Locatie

In 3 weken tijd schetsen we aan de hand van de documentairereeks “ℕ𝕠 𝔾𝕠𝕕𝕤 ℕ𝕠 𝕄𝕒𝕤𝕥𝕖𝕣𝕤” (Arte, 2017) de geschiedenis van het Anarchisme tussen 1840 en 1945.
Alledrie de docu’s duren zo’n 50-tal minuten, zijn Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.
🅘🅝🅕🅞
𝘿𝙚𝙪𝙧𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙗𝙖𝙧 𝙤𝙥𝙚𝙣 𝙤𝙢 𝟭𝟵𝙪𝟯𝟬
𝙁𝙞𝙡𝙢 𝙨𝙩𝙖𝙧𝙩 𝙤𝙢 𝟮𝟬𝙪𝟯𝟬
𝙄𝙣𝙜𝙖𝙣𝙜: 𝙂𝙧𝙖𝙩𝙞𝙨
🅓🅐🅣🅐
✪ Woensdag 10/04
Deel 1: De drang naar vernietiging (1840-1906)
Ontstaan in Frankrijk rond de Parijse Commune in het kielzog van de Franse Revolutie, verspreidde het anarchisme zijn theorieën in korte tijd over de wereld.
✪ Woensdag 17/04
Deel 2: land en vrijheid (1907-1921)
Nadat het anarchisme zich aan het begin van de 20e eeuw had ontdaan van zijn vroegere demonen, leek alles in de best mogelijke libertaire werelden te verlopen. Dankzij de grote migratiegolven die de beweging wereldwijd naar de meest afgelegen gebieden bracht, was het in staat om een groot deel van de boeren te mobiliseren voor de zaak.
✪ Woensdag 24/04
Deel 3: Ter nagedachtenis aan de verslagenen (1922-1945)
Doordat de Eerste Wereldoorlog in sommige landen bijna een derde van de Europese arbeiders om het leven bracht, werd de militante massa het zwijgen opgelegd. Maar het waren vooral de repressieve maatregelen van de grote democratieën die, van deportaties tot executies, de anarchistische beweging een slag toebrachten.
🅣🅞🅔🅖🅐🅝🅚🅔🅛🅘🅙🅚🅗🅔🅘🅓
Moeite met trappen? Laat iets weten: info@uitgezonderd.org dan zoeken we een oplossing.

Volg je ons al?

In deze crazy ratrace gaat alles zo snel dat je je favoriete collectief  uit het oog dreigt te verliezen.  Via volgende tools kan je op de hoogte blijven…

Mailinglijst

Lekker Oldscool!  Iedere maand een mailtje met alle info die de Brugse Anarchistische Scene kan nodig hebben!  Da’s BAML.  
Schrijf je snel in via onderstaande formulier.