Spring naar de inhoud
sliderbetaalwatjekan (1140 x 200 px) (1240 x 200 px)
slidertshirtsNiemandIsIllegaal (1240 x 200 px)
previous arrow
next arrow

“Hulp voor Tasnim in Gaza”

Onlangs kregen we bij Uitgezonderd een bericht van Rino. Met z’n band TuRF kwam hij in januari nog optreden tijdens de volkskeuken in Burg 4. Hij vroeg ons of we misschien het verhaal van zijn collega Abdullah konden delen via onze sociale media. Abdullah is 5 jaar geleden vanuit Palestina naar ons land gekomen. Zijn vrouw Tasnim bleef omwille van een stomme administratieve fout achter in Gaza.
Vanuit België zijn Rino en Abdullah nu begonnen met een crowdfundingsactie waarmee ze 10.000 euro willen inzamelen. Met dit bedrag bestaat de kans dat Tasnim, zoals een ander familielid, illegaal de grens met Egypte kan oversteken
en zo toch al ten minste in veiligheid zou zijn.

Het is op z’n zachtst gezegd niet alledaags: zo’n crowdfunding om iemand illegaal een grens over te laten steken. Het toont vooral aan dat Abdullah stilaan ten einde raad is. Voor hem is nu het belangrijkste dat zijn vrouw in veiligheid is. De rest maakt niet uit.

Met Uitgezonderd hebben we ons nooit aangetrokken van denkbeeldige lijnen op een kaart die een grens zouden vormen, maar het is vooral het persoonlijke verhaal van Abdullah en Tasnim die ons doet oproepen om deze actie te steunen.
Dat de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) de datum van uitgifte van een document verkeerdelijk aanzag als trouwdatum van het koppel zorgt ervoor dat het dossier voor gezinshereniging van Abdullah en Tasnim zo lang aansleept… Alsof dat nog niet erg genoeg was voor deze 2 mensen kwam daar de aanval van de Israëlische staat op de bevolking van Gaza bovenop. Deze aanval zorgt voor een acuut levensbedreigend gevaar voor Tasnim.
Toon je solidariteit en stort wat geld…Alle beetjes helpen!

Meer weten over het verhaal van Tasnim en Abdullah? De voorbije maanden verschenen verschillende artikels en opiniestukken over de situatie van het Palestijnse koppel in De Standaard. Een overzicht kan je hier vinden.