Spring naar de inhoud

Wat betekent UITGEZONDERD?

In onze samenleving lijkt alles te draaien om macht en geld en oneindige economische groei. Om dit te bekomen worden geweld en oorlog, discriminatie en racisme, onderdrukking en de vernietiging van dier en planeet niet geschuwd.

Bij UITGEZONDERD gaan we met respect om met elkaar, met dieren en onze planeet. Bij ons is iedereen gelijkwaardig, ongeacht afkomst, kleur of overtuigingen. Bovendien hebben we respect voor elkaars vrijheid: mijn vrijheid eindigt waar die van de andere begint.

Tot de tijd dat onze maatschappij de waarden van vrijheid, gelijkwaardigheid en respect terug omarmt zijn wij 
UITGEZONDERD
.

Veel gestelde vragen

Ontdek hier alles over Uitgezonderd. Geen antwoord op je vraag gevonden? Neem contact met ons op en we beantwoorden ze allemaal.

Wat is Uitgezonderd?

We zijn een kollektief... of een samenwerkingsverband. Ons doel is een wereld waarin vrijheid, gelijkwaardigheid en respect de enige regels zijn...
Dus proberen we ook zo met elkaar om te gaan. Via ons samenwerkingsverband proberen we samen doelen te bereiken.

Wat doet Uitgezonderd?

We organiseren activiteiten zoals de maandelijkse veganistische volkskeuken, workshops, uitstappen, lezingen, acties, tentoonstellingen, optredens, feesten,... Vaak werken we hiervoor samen met andere organisaties en collectieven.
Wil je zelf iets organiseren? Spreek erover! 

Kan ik lid worden van Uitgezonderd?

Eigenlijk houden we niet zo van lidmaatschappen en officiëel gedoe.  Je bent Uitgezonderd of je bent het niet.  En toch kan je je inschrijven op onze ledenlijst. Graag zelfs! Onze werking wordt immers gesubsidieerd door de Jeugddienst van Brugge. Om onze jaarlijkse toelage te ontvangen, waarmee we de energiekosten dragen van ons lokaal (dat ook alweer beschikbaar wordt gesteld door de stad) moeten we natuurlijk aantonen dat we voldoende jongeren (en minder jongeren) bereiken met onze werking. Inschrijven kan je doen via dit inschrijvingsformulier.

Is Uitgezonderd een Politieke Organisatie?

We geloven niet echt in partij-politiek... wij geloven dat mensen best zelf hun eigen leven in handen kunnen nemen en door samenwerking en solidariteit verder komen in het leven.  We beslissen dan ook op basisdemocratische wijze en zoeken steeds naar een consensus (een akkoord waar iedereen kan achter staan).
Sommige Uitgezonderden noemen zichzelf Anarchist... anderen nijgen meer naar het collectivisme... Sommigen zijn veganist, anderen zijn dan weer flexitariër.  Weer anderen hebben er geen boodschap aan om hun ideeën te gaan benoemen.

Laat ons het hierop houden: Uitgezonderden zijn mensen die van vrijheid houden zonder anderen hun vrijheid te beknotten. En voor ons hebben alle mensen, overal en altijd dezelfde rechten als wij. Ook Dierenrechten en het behoud van onze planeet zijn zeer belangrijk voor ons.

Voor Racisme, Sexisme, Homofobie, Kapitalisme,... is bij Uitgezonderd géén plaats! Vroeger niet, nu niet, Nooit!