Spring naar de inhoud
sliderbetaalwatjekan (1140 x 200 px) (1240 x 200 px)
slidertshirtsNiemandIsIllegaal (1240 x 200 px)
previous arrow
next arrow

Uitgezonderd stopt met maandelijkse volkskeuken, maar…

Uitgezonderd organiseert al sedert 1996 (of zo) bijna maandelijks een veganistische volkskeuken. Da’s lang en daarom is het tijd om de fakkel door te geven. Vanaf oktober 2023 zal Anarchistisch Collectief Brugge dan ook de maandelijkse volkskeuken van ons overnemen.
Geeft Uitgezonderd er dan zomaar de brui aan? Natuurlijk niet… naast een handje toesteken bij de ACB-volkskeukens zal Uitgezonderd ook instaan voor 4 volkskeukens per jaar. Elk seizoen zullen we het beste van onszelf geven met een maaltijd om u tegen te zeggen, een inhoudelijk programma, een bandje of dj,…

De Uitgezonderd volkskeukens waren de voorbije decennia een constante in de Brugse alternatieve scene. Soms zeer basic, soms wat meer uitgebreid. Meestal binnen, en in de zomer dan weer buiten. Af en toe met een waanzinnig feest erbij en soms meer ingetogen.
Regelmatig nodigden we een spreker uit, soms werd enkel aan de toog gesproken. We keken al eens een film of documentaire of er kwam een bandje of DJ spelen. Allemaal fantastische herinneringen, maar bovenal was de Uitgezonderd-volkskeuken een ideale ontmoetingsplaats voor gelijkgezinden.

Af en toe, net zoals nu, sloeg de twijfel wel eens toe en ontbrak het ons aan energie om elke maand opnieuw een lekkere veganistische maaltijd te serveren en bovendien nog een extraatje te voorzien in de vorm van een spreker, bandje, dj, enz. Daarom dat we ons nu wat meer willen focussen met onze 4 Seizoensvolkskeukens per jaar, zo ontstaat er wat meer tijd om ons ook eens met andere dingen bezig te houden, want…

Sinds kort kunnen Uitgezonderd en ACB ook ruimte gebruiken in het hartje van de stad, in de gebouwen gelegen op de Burg waar vroeger de provincie burelen had en nadien de atelierwerking Tank enkele jaren haar onderkomen had. De ACB-Volkskeuken van 7 oktober 2023 gaat in ieder geval al daar door!  Met Uitgezonderd roepen we dan ook op om massaal aanwezig te zijn en eventueel ook de handen uit de mouwen te steken… Niet consumeren maar participeren!

jan 2024
06 januari 2024
Burg 4, Burg 4
Brugge, West-Vlaanderen 8000 Belgium
+ Google Maps

2de Hands Kledijverkoop / Vegan Volkskeuken / Woord & Klank (Kimme Tigra + TuRF)

14u00: Verkoop van ingezamelde kledij die niet van pas komt in het vluchtelingenkamp van Duinkerke. Maximum prijs: 5 €. Vooral kledij voor vrouwen en kinderen. De opbrengst gaat integraal naar… Lees meer »2de Hands Kledijverkoop / Vegan Volkskeuken / Woord & Klank (Kimme Tigra + TuRF)

Find out more »