Spring naar de inhoud
sliderbetaalwatjekan (1140 x 200 px) (1240 x 200 px)
slidertshirtsNiemandIsIllegaal (1240 x 200 px)
previous arrow
next arrow

Voer mee actie met CODE ROOD tegen de vervuilende luchtvaartindustrie

Na energiegiganten Total Energies in oktober 2022 en Engie in juli 2023 viseert CODE ROOD binnenkort de luchtvaartindustrie. “Deze industrie is deels verantwoordelijk voor de ontwrichting van het klimaat, is inherent onrechtvaardig en grotendeels overbodig. Het is een industrie die floreert dankzij subsidies en belastingsvoordelen ten koste van de voedselzekerheid en gezondheid en ze steunt bovendien op precaire jobs.”
Via een massale actie van burgerlijke ongehoorzaamheid wil de beweging van 15 tot 17 december een sterk signaal geven: Er moeten rechtvaardige en doeltreffende maatregelen komen om klimaatsverandering tegen te gaan. En jij kan meedoen!

Infosessies en actietrainingen

Wie interesse heeft om mee te doen aan de actie van CODE ROOD kan best eerst naar een infosessie komen… Daar kom je alles te weten over het hoe en waarom van de geplande actie.

Als je na de infosessie nog steeds zin hebt om mee te doen kan je, afhankelijk van de rol die je wenst op te nemen tijdens de actie, best ook meedoen aan een “Actietraining Burgerlijke Ongehoorzaamheid”.

dec 2023
15 december 2023

Code Rood vs the aviation industry

Voor onze derde ronde van massale burgerlijke ongehoorzaamheid houden we van 15 tot 17 december de luchtvaartindustrie verantwoordelijk!  De luchtvaartindustrie:  Is rampzalig voor het klimaat en de biodiversiteit  Schaadt de… Lees meer »Code Rood vs the aviation industry

Find out more »


Over Code Rood

Code Rood is een beweging voor burgerlijke ongehoorzaamheidsacties opgericht door activisten en gesteund door verschillende organisaties en actiegroepen. Iedereen die wil meedoen aan de acties van Code Rood dient zich te houden aan de Actieconsensus, een tekst die ervoor moet zorgen dat de actie transparant is en dat het voor iedereen duidelijk is waarom en op welke manier er actie zal gevoerd worden.

Dit filmpje van de eerste Code Rood-actie geeft een goed beeld over wat je kan verwachten.