Spring naar de inhoud
sliderbetaalwatjekan (1140 x 200 px) (1240 x 200 px)
slidertshirtsNiemandIsIllegaal (1240 x 200 px)
previous arrow
next arrow

Petitie tegen de verkoop van De Poortersloge door Stad Brugge

De kameraden van Anarchistisch Collectief Brugge komen op de proppen met een petitie tegen de verkoop van De Poortersloge. Stad Brugge wil het gebouw verkopen omdat het “er geen bestemming voor heeft” en het gebouw aan renovatie toe is…

“Het gebouw vergt grote renovatiekosten en de Stad staat met de indexatie van de lonen van het personeel ook voor grote kosten. Op heden kreeg het gebouw ook geen echte bestemming. Het stond ook vier jaar leeg na de aankoop in de vorige legislatuur. Het stadsbestuur heeft gezocht naar een definitieve en duurzame herbestemming, maar zal deze niet meer zelf kunnen realiseren. Daarom zal de stad Brugge op zoek gaan naar een private partij die een passende invulling kan geven en daarnaast kan instaan voor de broodnodige restauratie en duurzaamheidsingrepen. 

Mercedes Van Volcem (Open VLD), schepen van Financiën en Eigendommen


ACB laakt het gebrek aan inspraak van de burger, de privatisering van stadspatrimonium en wil dat het gebouw een publieke functie krijgt.

In 2015 kocht de stad het gebouw voor 1,2 miljoen Euro van de Vlaamse Overheid onder impuls van toenmalig schepen Boudewijn Laloo (CD&V) om het zo te beschermen tegen commercialisering. Het pand werd gebruikt als uitvalsbasis voor de Triënnale in 2018 en 2021 en zal ook deze functie bekleden in 2024. Daarna wordt het pand in de verkoopsetalage geplaatst.

Ook binnen de Brugse gemeenteraad klinkt gemor tegen de verkoop van dit stadspatrimonium. Zowel Groen als N-VA kanten zich tegen de verkoop van het meer dan 500-jaar oude gebouw.
Ongetwijfeld is nog het laatste woord hierover niet gezegd, de petitie tekenen is alvast iets wat we nu kunnen doen!

Foto: Creative Commons https://www.flickr.com/photos/djof/

18 reacties op “Petitie tegen de verkoop van De Poortersloge door Stad Brugge”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *